Welk Kern met Pit-burgerinitiatief gaat Utrecht vertegenwoordigen?

11-12-2018 1472 keer bekeken

In 2018 hebben in de provincie Utrecht 18 projecten meegedaan aan Kern met Pit. Een van deze projecten wordt op 19 januari 2019 benoemd tot winnaar van de provincie Utrecht. Welke dat is, kunt u mede bepalen. Stem op uw favoriete project via www.kernmetpit.nl.

Wacht niet te lang met stemmen. Het kan tot en met 10 januari 2019.

In elke provincie van Nederland wordt 1 winnaar aangewezen. Deze winnaar krijgt 1.500 euro voor de clubkas en dingt in de landelijke finale mee naar de Gouden Pit ter waarde van 3.000 euro. De landelijke finale is op 30 maart 2019, opnieuw in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Wat is Kern met Pit

Kern met Pit daagt initiatiefnemers uit om hun idee voor de leefbaarheid binnen een jaar te realiseren. Zij kunnen gratis gebruik maken van de kennis, contacten en workshops van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Slaagt het initiatief erin om binnen een jaar het idee te realiseren, dan ontvangt het initiatief 1.000 euro. De deelnemers die nu genomineerd zijn voor de provinciale verkiezing op 19 januari aanstaande zijn hierin geslaagd.

Provincie Utrecht partner Kern met Pit

De provincie Utrecht is partner van Kern met Pit, juist om burgerinitiatieven te stimuleren op het platteland. Van de 20 Utrechtse initiatieven die voor 2019 zijn geselecteerd, komen er 11 uit kleine kernen in de provincie. 9 van deze initiatieven liggen in Utrecht-West. Provincie Utrecht is daar blij mee want deze initiatieven kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid. Met behulp van de Agenda Vitaal Platteland (AVP) werkt de provincie aan een krachtig en vitaal landelijk gebied, met een goede balans tussen natuur, landbouw, water, cultuurhistorie, landschap en recreatie. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.