BROOD-NODIG winnaar Kern met Pit Trofee Utrecht!

22-01-2019 587 keer bekeken

Het IJsselsteinse burgerinitiatief BROOD-NODIG heeft zaterdag 19 januari 2019 de Kern met Pit Trofee van de provincie Utrecht gewonnen. Zij vertegenwoordigen onze provincie op 30 maart tijdens de landelijke finale van Kern met Pit.

BROOD-NODIG wil samen met de lokale winkeliers katoenen broodzakken aan inwoners verkopen, waarmee ze hun brood bij de bakker of supermarkt kunnen kopen. Zo besparen we met elkaar duizenden (plastic) verpakkingen en dragen we bij aan een schoon en duurzaam milieu. Een prachtig initiatief!

Alle deelnemers die aanwezig waren ontvingen het predicaat 'Kern met Pit' en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra.

Kijk voor een impressie van de Utrechtse verkiezing op 19 januari het filmpje van de KNHM: Kern met Pit finale Utrecht.

We doen het Samen! Festival: landelijke finale

In alle 12 provincies is een winnaar verkozen. Deze 12 buurtprojecten strijden op 30 maart tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen 3 projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Samenwerking Kern met Pit

Sinds begin 2018 werkt de provincie Utrecht intensief samen met de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) in Kern met Pit. Kern met Pit organiseert interessante en praktische workshops voor burgers die een idee voor een initiatief hebben. Kern met Pit daagt initiatiefnemers ook uit om hun idee voor de leefbaarheid binnen een jaar te realiseren. Lukt dat, dan ontvangt u 1.000 euro voor de clubkas.

Utrecht-West helpt burgerinitiatieven

Ook naast Kern met Pit helpt de Gebiedscommissie Utrecht-West u graag om uw idee voor de leefbaarheid tot bloei te laten komen. Wij werken voor de provincie Utrecht aan projecten die bijdragen aan een sterk en vitaal landelijk gebied. Daarbij zorgen we voor een goede balans tussen natuur, landbouw, water, cultuurhistorie, landschap en recreatie. We werken mét het gebied vóór het gebied. Het stimuleren van bewonersinitiatieven hoort daar ook bij. Kijk voor meer informatie op Samenwerken aan leefbaarheid.