Trainingstraject burgerplanvorming

21-05-2019 1908 keer bekeken

Heeft u een leuk idee voor uw buurt? De KNHM organiseert samen met de Gebiedscommissie Utrecht-West en de provincie Utrecht workshops die u helpen met het opstarten, uitvoeren en voortzetten van uw (buurt)initiatief. Bijvoorbeeld een trainingstraject burgerplanvorming.

Trainingstraject Burgerplanvorming op 3 september, 1 oktober, 22 oktober,  19 november
Actieve bewoners worden steeds ambitieuzer. Ze hebben meer en meer een aandeel in complexe ruimtelijke ordeningsprojecten. De aanleg van een zonnepark, de inrichting van gezamenlijke sportvelden of een nieuwe indeling van een stadshart zijn daar voorbeelden van. Zulke grote opdrachten werden altijd gerealiseerd door de overheid en de markt. We zien nu dat bewoners vaker een serieuze partij zijn. Bewoners bewegen zich daardoor in toenemende mate tussen de politiek, het openbaar bestuur en de markt. Hoe bemachtig je als bewonersinitiatief een gelijkwaardige positie in het ruimtelijke ordeningsproces? Dat komt aan bod in het Trainingstraject Burgerplanvorming. De locatie van de trainingen is nog niet bekend, maar zullen zeker centraal in Nederland worden gegeven. U kunt zich tot en met 30 juni aanmelden.

Aanmelden

Heeft u interesse in deze gratis workshop? Ga dan naar www.knhm.nl/workshops en schrijf u in. U krijgt het definitieve adres toegestuurd na uw inschrijving.