Workshops voor burgerinitiatieven

12-03-2019 1846 keer bekeken

Heeft u een leuk idee voor uw buurt? De KNHM organiseert samen met de Gebiedscommissie Utrecht-West en de provincie Utrecht workshops die u helpen met het opstarten, uitvoeren en voortzetten van uw (buurt)initiatief. U doet er kennis en inspiratie op van professionals en kunt hier direct mee aan de slag.

De workshops gaan over onderwerpen als crowdfunding, social media, pitchen, het schrijven van een plan van aanpak, fondsenwerving of het mobiliseren van vrijwilligers. Deelname aan de workshops is gratis. Ze worden altijd ’s avonds gegeven.

Overzicht workshops

Hieronder vindt u een overzicht van de workshops in de provincie Utrecht of vlak daarbuiten in de maanden maart, april en mei.

17 april: Filmpje maken in Culemborg
Zet uw initiatief eens letterlijk in the picture en maak een filmpje! Neem de mensen mee in jullie verhaal en maak ze net zo enthousiast. In deze praktische workshop leert u hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met telefoon of tablet. Ook leert u meer over monteren en uploaden op digitale kanalen. Materiaal voor het maken en monteren van filmpjes is aanwezig.

14 mei Fondsenwerving in Woerden
Om een project te realiseren heeft u geld nodig. Weet u waar u subsidies kunt aanvragen? Wanneer maakt jullie project kans op een bijdrage? Hoe benadert u fondsen en welk fonds past bij uw project? Welk bedrag kunt u aanvragen? In deze workshop krijg je antwoord op deze en andere vragen. Plus natuurlijk veel praktische tips!

27 mei: Boeien en binden van vrijwilligers in Breukelen
Om een mooi initiatief te laten slagen heeft u hulp nodig van andere vrijwilligers. Maar hoe zorgt u voor een  breed gedragen initiatief? Hoe houdt u mensen blijvend  enthousiast? Deze workshop biedt een effectieve aanpak voor het vinden, boeien en binden van vrijwilligers.

Aanmelden

Heeft u interesse in een van deze workshops? Ga dan naar www.knhm.nl/workshops en schrijf u in. U krijgt het definitieve adres toegestuurd na uw inschrijving.