17 april: interactieve lezing 'Van bodem tot bord'

09-04-2019 182 keer bekeken

Biologisch boerin Monique van der Laan neemt mee in de wonderlijke rijke wereld van de basis van onze voeding; de bodem en alle kleine beestjes. Steeds vaker ziet ze tijdens het maken van zuivelproducten overeenkomsten tussen het bodemleven en de kwaliteit van onze voeding.

Steeds vaker ziet ze tijdens het maken van zuivelproducten overeenkomsten tussen het bodemleven en de kwaliteit van onze voeding Ze deelt haar kennis en ervaring hoe belangrijk en waardevol een rijk bodemleven is voor het gras, de koeien en dus ook voor de melk en het vlees. Maar dus ook van invloed op onze gezondheid.

Spreekster Monique van der Laan is biologisch boerin op boerderij de Beekhoeve in Kamerik waarin de natuur centraal staat. Zij is dagelijks betrokken bij duurzaam bodembeheer en het maken van boter, kaas en kefir. Zij heeft ervaring in akkerbouw en veeteelt, doet mee in verschillende studiegroepen rondom bodemleven en is actief bezig met natuurinclusieve landbouw. De lezing is interactief, er is gelegenheid voor vragen.

Waar en wanneer

  • Wanneer: woensdag 17 april
  • Hoe laat: van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Waar: Museum IJsselstein, Walkade 2
  • Kosten: toegang is gratis (incl. koffie/thee), een vrijwillige bijdrage is welkom
  • Aanmelden: wilt u zeker zijn van een plaats, meldt u zich dan bij aanmelden@museumijsselstein.nl onder vermelding van ‘Bodem naar bord’.

Klimaatneutraal IJsselstein

Klimaatneutraal IJsselstein(KNIJ) levert graag een bijdrage aan het delen van kennis en ervaring rondom gezonde voedingsteelt. Kunnen we van een landbouw tegen de natuur naar een landbouw mét de natuur; natuurinclusieve landbouw? Wat weten we eigenlijk van de grond onder onze voeten? Wat is levend voedsel? Het bewustzijn is groeiende dat onbespoten en onbewerkte gewassen niet alleen belangrijk is voor het voortbestaan van de bijen die onze planten bestuiven, maar dat ook al het microleven voor onze eigen gezondheid belangrijk is. Wij reiken informatie en mogelijkheden aan met de intentie te inspireren. Belangrijk is dat ieder zijn eigen keuze maakt wat passend is.