Winnaar limerick-wedstrijd trekpontje bekend

July 05, 2019 577 keer bekeken

Vandaag is op het trekpontje over de Veldwetering, in natuurperceel Galgenland in Wilnis, de limerick van Jan van der Torre bevestigd op het bankje vlak bij de trekpont. De bekendmaking van de winnende limerick maakte deel uit van de officiële opening van het trekpontje.

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen nu bij het trekpontje genieten van de natuur en het uitzicht met de volgende woorden in het achterhoofd:

Ik sta op een pontje in Wilnis

De natuur is hier stil, er is niks mis

Het is daarom heel fijn

Om hier soms te zijn

Even weg van de appjes en nieuwsclicks

Extra wandelverbinding

Het trekpontje creëert een extra wandelverbinding tussen knooppunten 46 en 47 van het wandelnetwerk in het Groene Hart.  U loopt in natuurperceel Galgenland aan de Gagelweg in Wilnis door de prachtige natuur van Staatsbosbeheer (knooppunt 46), steekt met het pontje de Veldwetering onder en wandelt via het grasland van een agrariër richting de Veenkade (knooppunt 47). Of andersom natuurlijk.

Convenant Groot Wilnis-Vinkeveen

Het aanleggen van een trekpontje over de Veldwetering komt voort uit het Convenant Groot Wilnis-Vinkeveen.  Dit convenant is opgesteld door 10 gebiedspartijen die de handen ineen hebben geslagen om het veenweidelandschap van Groot Wilnis-Vinkeveen te behouden en verder te ontwikkelen. Weidse recreatie is een van de doelen van het convenant. Het trekpontje over de Veldwetering draagt hier aan bij.

Agenda Vitaal Platteland

Convenant Groot Wilnis-Vinkeveen is onderdeel van de Agenda Vitaal Platteland van provincie Utrecht. De provincie werkt aan een krachtig en vitaal landelijk gebied, met een goede balans tussen natuur, landbouw, water, cultuurhistorie, landschap en recreatie. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen. De Agenda Vitaal Platteland (AVP) is daarbij een belangrijk middel.

Op de rechterfoto: Jasper Kuipers van Staatsbosbeheer, Mariken Fellinger van Provincie Utrecht en boswachter Fred Mijnten.

Cookie settings