Burgerinitiatief: petanque-toernooi om Meerkerk bij elkaar te brengen

September 30, 2019 446 keer bekeken

Regendruppels en herfstbladeren zwiepen tegen de ramen. Reden te meer om nog eens terug te gaan naar de zomer. In Meerkerk werd op 13 juli van dit jaar een gezellig petanque-toernooi georganiseerd, onder andere dankzij een bijdrage uit de subsidiepot Leefbaarheid Kleine Kernen.

Theo van Zessen is een van de initiatiefnemers van het evenement. “Binnen het dorp is er behoefte aan een aantal momenten per jaar waarop evenementen georganiseerd worden waarbij dorpsgenoten samen kunnen komen. De laatste twee jaar is een aantal evenementen verdwenen uit Meerkerk. Vooral de jaarmarkt op het Raadhuisplein was er een waar een groot gedeelte van het dorp voor uitliep. Omdat gevoel van feest en gezamenlijkheid weer terug te brengen hebben we subsidie aangevraagd voor een petanque-toernooi. Petanque is een toegankelijke sport en kan door (bijna) iedereen gespeeld worden. Tijdens het spel heb je veel contact met de tegenstander en leer je elkaar (beter) kennen."

"Het petanque-toernooi werd gehouden op het Raadhuisplein, het middelpunt van het dorp. En het was een groot succes. Er deden 64 teams ( +/- 150 deelnemers) aan mee. Gedurende de dag zijn er naar schatting meer dan 400 bezoekers geweest. Het was dan ook heel gezellig, met eten, drinken en muziek. Vroeger speelden we met een paar teams op 2 baantjes, maar nu werd er gespeeld op 16 banen. Ons evenement lijkt de functie van de jaarmarkt over te nemen, maar dan zonder markt en  met petanque."

"We hebben zoveel positieve reacties gekregen en er zelf ook zoveel plezier aan beleefd dat we gaan proberen om er een terugkerend jaarlijks evenement van te maken. Ik heb er nu al weer zin in. “

Ook een leuk idee?

Woont u in een dorp of buurtschap en heeft u een leuk idee dat de leefbaarheid bevordert?  Misschien kunt u ook gebruik maken van de subsidie Leefbaarheid Kleine Kernen van de provincie Utrecht. In het westen van de provincie Utrecht kunt u rekenen op begeleiding van het Programmabureau Utrecht-West. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.utrecht-west.com/leefbaarheid

Agenda Vitaal Platteland

De subsidie Leefbaarheid Kleine Kernen is onderdeel van de Agenda Vitaal Platteland (AVP). Met behulp van de AVP werkt provincie Utrecht aan een krachtig en vitaal landelijk gebied, met een goede balans tussen natuur, landbouw, water, cultuurhistorie, landschap en recreatie. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.

 

 

 

Cookie settings