Buurtinitiatief Spoorhuis Filmhuis geopend

November 19, 2019 389 keer bekeken

Zondag 20 oktober 2019 is in Vinkeveen Spoorhuis Filmhuis geopend in Vinkeveen! Een initiatief van buurtbewoners Gert Tetteroo en drie dorpsgenoten. Op deze prachtige en sfeervolle locatie draait vanaf nu een keer per maand een ‘intrigerende wereldfilm’.

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door subsidie uit de regeling Leefbaarheid Kleine Kernen. Een subsidieregeling vanuit de Agenda Vitaal Platteland, die  werkt aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Gert Tetteroo: “Spoorhuis Filmhuis doet zeker iets voor de leefbaarheid hier in Vinkeveen. Niet alleen omdat Vinkeveen geen bioscoop meer heeft, maar ook omdat zo’n filmavond een mooie gelegenheid is om samen te komen. Voorafgaand aan de voorstelling vertelt een liefhebber de bezoekers iets over de film, regisseur, spelers en achtergrond. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk nog even na te praten over de film. Er passen ongeveer 35 personen in het bagagedepot waar we de films vertonen, dus de groep is prettig overzichtelijk. Iedereen die graag ook naar Spoorhuis Filmhuis in Vinkeveen wil komen, moet hetspoorhuis.nl/filmhuis in de gaten houden en op tijd zijn of haar tickets reserveren. Vol is vol. ”

Uw idee werkelijkheid laten worden

Om de subsidie aan te kunnen vragen bij de provincie heeft Gert Tetteroo hulp gekregen bij de Gebiedscommissie Utrecht-West. Loopt u ook rond met een leuk idee voor  uw dorp of buurtschap, kom in actie! Op www.utrecht-west.com/leefbaarheid ziet u welke mogelijkheden er zijn. 

Cookie settings