Klompenpad: het Eendenkooienpad geopend

16-12-2014 452 keer bekeken 0 reacties

Op donderdagavond 11 december opende Landschap Erfgoed Utrecht het 64ste Klompenpad: het Eendenkooienpad. Burgemeester Kallen, gemeente IJsselstein, en burgemeester Jansen, gemeente Montfoort, verrichtten de officiƫle openingshandeling.

Tijdens de opening werd ook een streekhek door Streekfonds Utrechtse Waarden geopend en er was een spectaculaire  vuurspuwer.

Burgemeester Kallen was verrast door de grote groep vrijwilligers die het pad gaan beheren. Een mooie, goede impuls voor recreatie en toerisme waar de gemeente steun aan verleende. Burgemeester Jansen is trots dat drie van de vijf eendenkooien in de provincie, in zijn gemeente liggen. Hij is verheugd dat deze prachtige relicten de aandacht krijgen die ze verdienen.

Floré Mulder opende het streekeigen landhek als toegang tot het land van agrariër Oskam. Het hek is gefinancierd door het Streekfonds, een initiatief om de kwaliteit van de leefomgeving te versterken en de vitaliteit van het gebied te behouden.


Het Eendenkooienpad is ongeveer 17 km lang en leidt door het mooie buitengebied van Montfoort en IJsselstein. Dit nieuwe Klompenpad is door Landschap Erfgoed Utrecht ontwikkeld en mede dankzij de grote betrokkenheid van grondeigenaren, financiers en vrijwilligers tot stand gekomen. Het beheer van het Klompenpad is verzekerd dankzij bijdragen van de gemeenten Montfoort en IJsselstein, de Rabobank Utrechtse Waarden en Marnemoende.

Klompenpaden realiseren ook nieuwe doorsteekjes die in nieuwe wandelknooppuntennetwerk worden opgenomen.

Meer informatie over het Eendenkooienpad en andere Klompenpaden staat op www.klompenpaden.nl

0  reacties